Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak debelog crijeva - CT NALAZ


Autor Poruka

Fabam01

29.03.2020. 01:00

Poštovani, nakon uspješne operacije odstranjivanja zloćudnog tumora debelog crijeva koji je metastazirao na okolne limfne čvorove (također odstranjeni), učinjen je CT čiji je nalaz bio uredan.

Nakon 3 mjeseca učinjen je novi CT te Vas molim za tumačenje nejasnih dijelova nalaza.

1. Vidljiva je jedna trokutasta zona povišenog denziteta parenhima subpleuralno u posteriornom segmentu donjeg režnja desno promjera 4,5 mm, bez promjene u odnosu na prethodni nalaz. Vidljiva je također zona sličnih karakteristika u posteriornom segmentu donjeg lijevog režnja promjera 4 mm, također bez promjene u odnosu na prethodni nalaz.
Lijevo apikalno vidljiva je nodozna lezija promjera 3 mm. Desno u području lart. segm. donjeg pl režnja par nodoznih lezija subleuralno lokalizirana promjera do 3 mm.


2. Na presjecima kroz abdomen i zdjelicu prikaže se jetra uredne veličine. U VII. segmentu subkapsularno prikaže se hipodenzna nepravilna lezija promjera 1,8 cm, otvorene etiologije. Na granici II. i III. segmenta anteriorno subkapsularno prikaže se hiperdenzna lezija promjera 1,3 cm, hiperdenzna i na nativnim i na postkontrastnim slojevima, otvorene etiologije.

Unaprijed se zahvaljujem,
LP

Katarina Antunac, dr. med.

14.04.2020. 14:25

Poštovani,
opisane promjene na plućima su premalene da bi se moglo točno reći o čemu se radi i zasad se mogu zanemariti.
Međutim, opisane promjene na jetri su sumnjive na metastaze. Ne mora nužno značiti da se radi o metastazi, samo treba nastaviti s dijagnostikom kako bi se ustanovilo o čemu je točno riječ.