Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


re:metastaze u jetri


Autor Poruka

barby

04.12.2008. 16:40

Poštovani,
zahvaljujem se na Vašem odgovoru no nisam Vas shvatila što sam trebala navesti vezano za funkciju jetre?
Gospođa unatrag mjesec dana u desnom predjelu abdomena (na mjestu jetre) osjeća tupu bol te se dodirom na tom mjestu osjeća tvrdoća. Već 2 mjeseca ne prima kemoterapiju jer čeka odobrenje HZZO-a,no usprkos tome što nalazi očigledno ukazuju na neučinkovitost propisane kemoterapije (koju sam navela u prvoj temi),ponovno joj je propisana ista. Kome da se obratimo za promjenu kemoterapije? Planiramo ju odvesti u Zagreb u Kliniku za tumore. Da li tamo može dobiti adekvatno liječenje za njen slučaj?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.12.2008. 01:40

Misli se na metaboličku funkciju jetre, razina bilirubina, transaminaza, alkalne fosfaraze, LDH, albumina, fibrinogena u serumu. Ako je metabolička funkcija jetre nezadovoljavajuća nije moguća niti operacija, a niti ikakva kemoterapija. Ako je zahtjev za kemoterapiju podnesen u nekoj ustanovi HZZO, onda propisuje da liječenje po odobrenu bude provedeno u ustanovi iz koje je zahtjev podnesen.
Inače, svakako da u Klinici za tumore može biti provedeno odgovarajuće liječenje.