Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tumor jejunuma s metastazom na jetri


Autor Poruka

Mely123

15.06.2019. 22:30

Poštovanje,

moj otac kod kojeg je prije 3 tjedna dijagnosticiran tm jejunuma sa metastazom na jetri je jučer operiran(odstranili su metastazu na jetri i tm sa jejunuma).
Mi smo kod oca došli do dijagnoze pomoću MR enterografije(slučajno) te nakon toga odmah dogovorili op.
Neznam dali smo prije operacije trebali napraviti MR ili CT toraksa,abdomen i zdjelice..Da vidimo da se nije još proširilo na pluća ili negdje u trbuh..Jer nam je kirurg koji ga je operirao rekao,da će on to odmah ukloniti(sa jetre i t.crijeva).Tak smo i napravili i nismo radili dodatna snimanja,osim preoperativne pripreme..Nezz dali da ga kad izađe iz bolnice na svoju ruku odvedem na CT ili ce on na to biti upućen od onkologa? I kada dolaze na red kemoterapije i zračenje(što će on sigurno morati),nakon PHD nalaza.. Koliko se čeka PHD nalaz?

Unaprijed hvala na odg..
Lp

Katarina Antunac, dr. med.

24.06.2019. 23:40

Poštovana,
patohistološki nalaz se obično čeka oko 7-10 dana. S nalazom ćete se javiti pnkologu koji će odlučiti treba li još bolesnik napraviti dodatne pretrage i koje. Također će se s obzirom na patohistološki nalaz te rezultate pretraga donijeti odluka o nastavku liječenja nekim oblikom sistemske terapije. Ukoliko je bolest odstranjena u potpunosti te se nije proširila na druge organe, neće trebati zračenje.