Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tumor na jejunumu sa metastazom na jetri


Autor Poruka

Mely123

30.05.2019. 21:05

Poštovanje,

otac(62 g) je već godinu dana anemičan,primao transfuzije krvi i żeljezo.Rađena gastroskopija i kolonoskopija(nađeni polipi uklonjeni-svi su bili dobroćudne naravi).Nakon toga on je i dalje izrazito anemičan i izgubio je na težini.
Tek sad smo mu napravili MR enterografiju-nađen čvor na jejunum(92×67×69mm) i čvor na jetri(86×59mm).Ostalo uredno,mada pluća nismo provjerili.
Lijèčnik je odmah rekao da je to tumor koji je metastazirao na jetru i uputio nas na daljnu obdradu.
Javili smo se u bolnicu i sad čekamo poziv za detaljniju obradu,operaciju i sve ono ostalo što sljedi nakon operacije(zračenje i itd)..Dr u toj bolnici je rekao da se to da riješiti.
Sad me zanima,dali je to već ušlo u fazu da se nemože puno učiniti i da se pripremimo na najgore..Ili tata ipak ima šansu za oporavak?
Unaprijed se zahvaljujem na odg.
Lp

Katarina Antunac, dr. med.

06.06.2019. 10:10

Poštovana,
za bilo kakvu odluku o liječenju treba imati patohistološki nalaz, bilo promjene na crijevima, bilo promjene na jetri i, kao što ste i sami primijetili, procijeniti proširenost bolesti izvarn trbuha, u prvom redu u plućima. Tek kad se bude znalo o kakvom se tumoru radi moći će se donijeti odluka o nastavku liječenja te dati nekakvu prognozu.