Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Simptomi raka debelog crijeva?


Autor Poruka

Tamara95

07.05.2019. 15:50

Poštovanje ! Imam 24 godine. Inače, u 20 godini su mi se pojavili problemi sa želudcem, zbog pojačane kiseline, išla sam na gastroskopiju, primjetili su da mi je oštećena sluzokoža želudca zbog pojačane kiseline.
Međutim, moj problem je sljedeći. Od malena imam tvrdu stolicu, sad sam primjetila, da zavisno od hrane koju jedem, pojavi mi se krv ili ponekad sluz nakon stolice, nakon drugog obrisa, počne me grebati, prilikom stolice. Primjetila sam, kada izbacim hranu, poput kiselog, začinjenog, ili kafu, nemam tih problema.
Ali, već takođe godinama, osjećam i krkljanje u crijevima nakon jela. Nemam tegobe u stomaku nikakve, pa sad čitam po sajtovima, to upućuje na rak debelog crijeva. Da li su ovo simptomi koje sam nabrojala rak debelog crijeva? Da li bi trebala ići na kolonskopiju ?

Katarina Antunac, dr. med.

17.05.2019. 21:35

Poštovana,
simptomi koje imate, osim s rakom debelog crijeva, mogu biti povezani i s hemoroidima ali i s nekim drugim bolestima crijeva koje su ipak vjerojatnije u Vašoj dobi.
Vi se svakako bez straha javite liječniku gastroenterologu koji će nakon pregleda i razgovora donijeti odluku o potrebi kolonoskopije.