Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bi rads 4c


Autor Poruka

Lila1

02.03.2020. 16:40

Zdravo doktorice, ovako imam 26 godina, imala sam zigove i bolove u desnoj dojci , radila ultrazvuk mogucnost karcinoma bi rads 4c ,te uvecani limfni pazduzni cvorovi nakon antibiotika upala je nestala ali kvrzica odmah ispod bradavice je ostala, mamografija pokazala suspektnost na karcinom radjena iglena biopsija koja je pokazala sledece , ako mozete molim vas da mi pojasnite to :" Mikroskopski, vidi se izrazeni hronicni ksantogranulomatoza upala sa obiljem histiocita, te nesto manje limfocita i plazma stanica uz fokalno prisutne multinuklearne stanice. Bojenjem na CK , CD68 i LCA iskljucuje se prisustvo epitelne stanice neoplazme. " sa svim nalazima isla na konzilij te su me HITNO poslali na magnetnu rezonancu, dali mi mozete reci vase misljenje te sta bi pomoglo biti te mi objasniti nalaz iglene biopsije?!

Katarina Antunac, dr. med.

05.03.2020. 10:15

Poštovana,
nalaz biopsije je pokazao samo elemente upale te nisu prisutne maligne stanice.
Međutim, liječnik koji Vas vodi ima puno više podataka i sasvim sigurno zna iz kojeg razloga traži MR dojki te Vam savjetujem da ga učinite čim prije.

Lila1

06.03.2020. 13:30

Dali je moguce da bas u potpunosti core biopsija nije pokazala bas adekvatnu dijagnozu a da bi MR mogao pokazati nesto drugo... dali postoji razlog za zabrinutost..
Unaprijed vam se zahvaljujem divni ste..

Katarina Antunac, dr. med.

12.03.2020. 10:45

Poštovana,
baš zato što je sve moguće ste i upućeni na MR. Nastojte se ne brinuti previše, koliko je to moguće, ionako brigom ne možete promijeniti nalaz. Napravite preporučeni MR, sukladno savjetu liječnika.