Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ca mammae 1.sin


Autor Poruka

anana

11.09.2007. 12:10

Poštovani doktore, molim za mišljenje o povijesti bolesti

DG: ca mammae 1.sin
Op.: segmentactomia et dissect. axillae
PHD: CDI partim mucinosum gr III pT:2 cm
Meta axillae 6/18
ER:0 PR: 0 HER-2:3+

1.AC
Odlukom kemoterapijskog konzilija indicirano je liječenje kemoimunoterapijom po protokolu ACx4, potom paklitaksel x4, potom trastuzumab tijekom godine dana.
Bolesnica je dobrog općeg stanja, ECOG 0, bez znakova neurološkog ispada.
TV=163 cm TM= 68kg P=1, 7m2
KKS i EKG dozvoljavaju primjenu kemoterapije

Molim aplicirati 1.AC
Adriamyici 100mg i.v.
Endoxan 1000mg i.v.
Prije th: Navoban I am i.v.
Dexamethason 12 mg i.v.

Mama je jučer dobila prvu kemoterapiju i osjeća se odlično. Znam da je ovo agresivniji tip bolesti i da nije dobro što su zahvaćeni limfni čvorovi ali se nadam da ćete naći i nešto pozitivno u svemu da nas utješite barem malo. Mama je borac, prije 20 godina je preživjela tumor štitnjače. Da li postoje ikakve mogućnosti za potpuno izlječenje ovakve bolesti?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

15.09.2007. 14:00

Kod vaše majke radi se o tumoru dojke kliničkog stadija IIIA s prilično lošim prognostičkim čimbenicima(gradus III, HER.2 3+, 6 limfnih čvorova u pazuhu zahvaćenih metastazama). Statistički, bolesnice u stadiju IIIA tumora dojke, imaju između 50% i 60% izgleda da prežive 5 godina. Način liječenja koji je preporučen vašoj majci, je trenutno svjetski, najbolji način liječenja koji se može primijeniti kod bolesnica s tim stadijem bolesti i s tim karakteristikama tumora. Takav način liječenja njezine izglede značajno povećava. Preporućam vam da se nastavite liječiti u Ustanovi i kod onkologa koji je takvo liječenje preporučio vašoj majci.

anana

18.09.2007. 12:20

Poštovani doktore puno Vam hvala na odgovoru. Možete li mi još samo odgovoriti da li je u njenom liječenju predviđeno 4 ili 8 kemoterapija? I da li mi možete reći što bi bilo dobro uzimati za poboljšanje imuniteta tijekom ovog perioda kemoterapija? Znači koje vitamine, minerale, dodatke prehrani...?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.10.2007. 23:20

Kod vaše majke predviđeno je 8 ciklusa kemoterapije. Nema nikakvog pouzdanog niti djelotvornog sredstva za jačanje "imuniteta", jer imunitet kod vaše majke niti nije oslabljen. Treba provoditi što je moguće aktivniji život i pridržavti se pravila o zdravoj prehrani.