Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cista


Autor Poruka

Vlasta

05.04.2006. 12:53

Poštovani,
molim Vas za pojašnjenje UZV nalaza. Naime, 28.2. sam bila na palpacijskom pregledu dojki, gdje mi je doktorica ustanovila fibrozne tvorevine na lijevoj dojci koje su vjerojatno male ciste, ali je rekla da je to normalno i da je za nju nalaz uredan. Mjesec dana nakon toga išla sam na UZV dojke (otvorila mi se prilika preko sistematskog pregleda) i tamo mi je doktorica na lijevoj dojci našla cistu od 8 mm, gušćeg sadržaja (bila sam u 17. danu ciklusa). Rekla je da ona misli da za sada nema potrebe za punkcijom i neka se javim na ultrazvučnu kontrolu kroz 2-3 mjeseca nakon menstruacije. Zanima me kakva je to cista gušćeg sadržaja i da li s time stvarno mogu čekati tako dugo. Bojim se da ne bi bilo nešto ozbiljno. Hvala!

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.04.2006. 23:20

Fibrocistične promjene su normalna pojava u dojkama. Da li je sadržaj ciste gušći ili rijeđi je bez značenja. Vaše su vam liječnice dale ispravan savijet, prema tome poslušajte ih.