Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijagnoza i terapija


Autor Poruka

snezana

14.09.2005. 23:01

KARCINOM DOJKE :
KLINICKA DG NEO MAMMAE L SIN. St.Ipost mastect. subcutanea rad.l.sin.Icum implatationem endoprothesis. St. post irrad. reg. lgl. et Adj HTIcum fac (VIc.). Meta cerebri. St. post craniectomiam et extirpationem Tu in toto. St.post irrad.postop. reg.CNS. Meta in oss. St.post irrad. postop. reg. CNS. Meta in oss. St. post irrad. paliativam reg.verth Th 2-3.

HISTOLOSKA DG CA DUCTALE INVASIVUM GL. MAMMAE NG II, NG II. Ca mammae metastaticum in cerebre.

Pisem Vam i saljem dijagnozu koja je napisana na KONZILIJUMU i molim Vas da mi odgovorite sta bi vi uradili i preDuzeli kao naj adekvatniju terapiju za ovakvu dijagnozu.Pacijentkinja se oseca trenutno dobro, ima blago, umerene bolove u karlici koja je snimljena i snimak pokazao:
SINTIGRAFIJA SKELETA: FOKALNO POJACANO NAKUPLJANJE RADIONUKLIDA U tH2,3 PRSLJENJA KICME.tAKODJE LAKO POJACANO NAKUPLJANJE RADIONUKLJIDA U LUVOM KUKU I KARLICI.U OSTALIM KOSTIMA NALAZ UREDAN.

ODLUKA KONZILIJUMA: Konz. odluceno da se nastavi sa Herceptinom.

sprovedena je zracna terapija CNS sa TD 30Gy u 10 seansi i palijativna zracna terapija predela Th2-Th3 sa TD 16gy u 4 seanse. Dana 22.03 predlozena terapija Taxol-Hercepton,pri cemu se Taxsol primenjivao po rezimu 3w, kao i Herceptin.

Molim Vas za Vase strucno i nestrucno misljenje i koji bi lek pored terapija koje bi Vi dali predlozili za dodatak vitamina i slicno.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.11.2005. 18:38

Liječenje Taxol-om i Herceptin-om je najmodernije i danas najdjelotvornije za bolesnice s HER2-pozitivnim rakom dojke. Iz podataka koje ste naveli nije vidljivo da se zaista i radi o takvom tumoru. Valja
napomenuti da Herceptin ne djeluje na metastaze u mozgu. Nadalje, nema podataka o hormonskim receptorim, a hormonoterapija je svakako jedna od mogućnosti liječenja, osobito kada bolešću nisu zahvaćeni parenhimni organi, nego samo kosti(uz mozak koji je ozračen). Također, trebaju biti ozračena sva mjesta koštanih metastaza koje su opterećena težinom bolesnice ili koja su bolna, a to je već učinjeno. Uz navedeno liječenje ne bih preporučio nikave druge "alternativne" ili vitaminske preparate, osim normalne zdrave prehrane. Eventualno, ako je prisutan gubitak apetita, moguće je primijeniti preparate za pojačanje apetita i/ili dodatke prehrani u obliku raznih enteralnih pripravaka kojih postoji više vrsta. Koji je pripravak u konkretnom slučaju najprimjereniji treba odlučiti liječnik/onkolog koji bolesnicu inače liječi i kontrolira.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

31.03.2006. 23:26

Herceptin se ni pod kojim uvjetima ne može primijeniti u liječenju karcinoma sinusa i orbite oka. Liječnik koji je do sada liječio bolesnika ili netko drugi iz ustanove gdje je liječenje do sada provođeno odgovoran je i dužan uputiti vas u druge mogućnosti liječenja i uputiti vas na odgovarajuće mjesto/ustanovu.