Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kaj sad?


Autor Poruka

mateja

18.02.2006. 20:30

nedavno sam obavila privatni pregled dijagnoza vrlo izrazene fibrocisticne promjene citoloski nalaz KM EX u srednje obilnim razmacima eksprimata lijeve dojke vide se pigmentofagi,makrofagi,rijetke pojedinacne stanice duktalnog epitela i detritus.punkcija KM I U razmacima punktata lijevo vide se apokrilne stanice u manjim nakupinama,rijetke stanice epitela,nesto golih jezgara i eritrociti.kontrole svakih 6-8 mj.imam 24 god nema nikakvih terapija niti nista kako da si sama malo pomognem i koje su sanse da se to samo povuce i nedaj BOZE POGORSA ?

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.02.2006. 19:16

Fibrocističke promjene su normalno stanje u dojkama mlade žene s urednim menstruacijskim ciklusom. Posljedica su neprestanih, mjesečnih promjena hromonalog statusa žena u premenopauzi. Vaš citološki nalaz eksprimata i citopunkcije je uredan/normalan, to jest bez i jednog patološkog elementa.

Dada

23.03.2006. 12:58

Moj citološki nalaz iscjetka iz lijeve dojke glasi ovako:
Iscjedak je krvav, u razmazima iscjetka brojni eritrociti, mnoštvo pigmentofaga, nešto lipidnih skvama i nekoliko manjih nakupina stanica duktalnog epitela bez atipije.Preporuča se daljnja obrada.Molim Vas da mi isto malo pojasnite ovaj nalaz, te pojasnite Vaše mišljenje o kojim se daljnjim obradama misli?
Hvala!

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

31.03.2006. 22:38

Vaš citološki nalaz ne ukazuje na nikakav, a osobito ne neoplatički/tumorski poremećaj. Međutim ne znam da li se radi o spontanom iscjedku ili eksprimatu to jest iscjedku dobivenom pritiskom/masažom dojke!? U svakom slučaju prvo bih preporučio ponoviti ctološki pretragu iscjedka. Moguće daljne pretrage ovise o onima koje su do sada već učinjene, a mogu biti mamogafija, utrazvučna pretrag dojki, galaktografija, biopsija, pa čak i segmentalna ekscisija žljezdanog režnja dojke u kojem je eventualno uočeno intradukatalno bujanje predhodno navednim pretragama i tada najpouzdanija dijagnostička pretraga patohistološka dijagnoza.