Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


karcinom


Autor Poruka

Ana

10.05.2006. 23:32

Dijagnoza je slijedeća: Ca egzulcer. mammae lat.sin.
Ablatio mammae la.sin.cum dis.axillae
PHD: CDI mammae gr.III, pT3, 2 cm
Ca metastaticum lymphonodi I/X
ER 250, PR 70, HER-2 score 0

Osoba ima 63 godine i nedavno je primila drugi ciklus kemoterapije (adjuvantna kemoterapija po shemi AC). Prije operacije joj je preporučena scintigrafija kostiju ali do sada nije učinjena. Povremeno se žali na "teške" noge. RTG kralježnice, zdjelice i pluća su u redu. Kakve su šanse nakon završene kemoterapije i zračenja? Molim Vas da mi malo podrobnije objasnite sve skupa... Hvala!

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

14.05.2006. 11:43

Vaša majka treba završiti liječenje adjuvantnom kemoterapijom (6 ciklusa po shemi AC) što je već započela, nakon toga treba provesti lokoregionalnu adjuvantnu radioterapiju i po završetku zračenja nastaviti uzimati adjuvantu hormonoterapiju (aromataza inhibitor) još pet godina. Uz takvo liječenje ima 70% izgleda da preživi 10 godina, odnosno 65,8% da preživi 10 godina bez ponovne pojave bolesti(recidiva). Bez liječenja ili s nepotpunim provedenim liječenjem izgledi su znatno lošiji; oko 53,1% da preživi 10 godina, odnosno 32,5% da preživi 10 godina bez recidiva bolesti. Scintigrafija skeleta je pretraga koja se rutinski provodi kod svih žena operiranih zbog raka dojke da bi se isključilo postojanje metastaza u kosti.