Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržice


Autor Poruka

lyn

04.07.2007. 22:45

postovani doktore,
jutros sam primjetila dvije kvrzice u pazusnoj jami i odmah se uspanicila...strahovito se bojim odlaska lijecniku, ali cu otici nakon sto cujem vase uvazeno misljenje...imam 30 godina, i niti jedan simptom od navedenih simptoma koji se javljaju kod raka dojke..redovno obavljam samopregled, i sve do jutros nisam nista primjetila...moram napomenuti da mi u obitelji nema slucajeva malignih oboljenja...kvrzice su velicine zrna kave, i i malo me bole jer ih cijeli dan diram sad...razmisljam da li je moguce da nije mozda dlacica urasla jer brijem to podrucje??
molim za vas savjet sto da radim, i kome da se obratim? i da li se ultrazvukom moze otkriti ?
unaprijed hvala

lyn

05.07.2007. 01:05

zaboravila sam reci da koristim anti-perspirant u stiku, i zanima me da li je moguce da se od njega zacepe pore??? naime, frendici sam ispricala sto mi se pojavilo, rekla mi je da se njoj to redovno javljalo, da je isla lijecniku, i da joj je lijecnik ustanovio zacepljenje pora usljed koristenja stika...
hvala jos jednom

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

14.07.2007. 09:50

Svakako otiđite liječniku na pregled. Samo na temelju vašeg opisa nije moguće niti dopušteno postavljati dijagnozu. Za vašu utjehu mogu vam reći da su dobroćudne bolesti i promjene znatno češće od tumora/raka. Prema tome i vjerojatnost da se kod vas radi o tumoru je vrlo mala pa se prema tome niti ne trebate previše bojati pregleda i rezultata pregleda. Ako dlačice iz pazuha odstranjujete brijanjem ili depilacijom često dolazi do upale krijena dlake i upale žlijezda lojnica vezanih uz korijen dlake, što se onda manifestira kao kvržice u samoj koži. Dezodorans bilo u stiku ili spray-u češće izazziva upalu kože čitavog pazuha sa svrbežom, crvenilom i koji puta ljuštenjem kože sitnim ljuskicama.

lyn

15.07.2007. 10:10

samo da vam se zahvalim, bila sam kod lijecnika, i rijec je o upali zlijezda, i evo vec je nestalo..hvala jos jednom happy

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

27.08.2007. 22:35

Zaista mi je vrlo drago da je sve u redu, a osobito ako sam vam mojim odgovorom pomogao da se smirite i otiđete liječniku na pregled bez straha.Velika većina zdravstvenih problema/poremećaja dans su ipak izliječivi.