Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


otpusno pismo nakon operacije


Autor Poruka

glissy

24.03.2020. 21:10

molim Vas ako mi netko moze malo pojasniti laickim rjecnikom to sto je pisalo u otpusnom pismu.hvala


Tijek liječenja: Dana 12.03.2020 pristupi se zahvatu Adhezioliza. Eksploracijom se pronalazi nekoliko metastaza na jetri te tumorske metastaze koje infiltriraju strukture u hilusu jetre. Odustane se od ekstenzivnog zahvata. Resecira se d. choledochus, prešije distalni dio. Resecira se dio tumora koji infiltrira konfluenciju hepatikusa te se prikažu dva lijeva i dva desna grananja hepatikusa. Ubrzo se postavljaju Witzle drenovi, 4 drena, Izolira se prva vijuga koja se sastoji od enteroentero i hepatikojejuno anastomoza na prikazanom zrnu hepatikusaa, a zatim na kožu izveštavaju 4 Witzle drena i fiksiraju. Hemostaza. Stijnka se zašije slogovima. Po zahvatu je pacijentica premještena u Jedinicu intenzivnog liječenja. Prvog postoperativnog dana je hemodinamski i respiratorno stabilna premještena na Odjel. Na odjeći je postipuno mobilizirana te provodi antimikrobnu, antiulkusnu i tromboprofilaksu. U nastavku boravka ukine se nazogastrična sonda te se uvodi peroralni unos kojeg pacijentica dobro tolerira. Za vrijeme boravka odjeće uspostavili su urednu funkciju gastrointestinalnog trakta. Po prestanku tajne se izvadi abdominalna mirna. U daljnjem boravku afebrilna, bez značajnih kirurških zbivanja.

Katarina Antunac, dr. med.

14.04.2020. 13:35

Poštovana,
navedenom operacijom su dijelom odstranjene metastaze područja uz jetru, koliko je to bilo moguće. Postavljeni su drenovi, provedena uobičajena terapija nakon operacije, bolesnica se po operativnom zahvatu oporavila i crijeva su proradila.
Za sve detalje morat ćete se obratiti operateru.