Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1020 | Broj poruka: 4301

anonymous

Katarina Antunac, dr. med.

KBC SM
Zagreb, Vinogradska 29


Tumacenje Onkoloskog Izvestaja Konzilijuma Rak dojke sa metastazom na jetri


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sdsolunac

07.04.2020. 00:30

Dragi Doktore ,
Pisem vam u ime majke koja onkoloski bolesnik od 2012 godine i koja je danas bila na Onkoloskom Konzilijumu i napisali su joj sledeci izvestaj .
Klinicka Dijagnoza
Ca mammae sin. TU mammae dex,St post mastectomiam radicalis sin.St post quadrantectoomiam mammae dex cum dissectionem axillae dex (20.07.2012). St post HT cum AC (IV cikl).St.post adj.HT cum w-Taxol(XII apl.).
St post-irrad-postop.St.post Adj Nolvadex (47 meseci).Meta in hepate multiplices.St.post St.post Sist.Taxol (9) .M.in hepate in regressionem PN Gr 2-3 St.post Sist.Aromasin (1,5 god.) PD meta in hepate .Lymphadenopathia periportalis.Elevatio Ca 15-3 :59.1 St.post Sist.Capecitabin (VIII) SD . Sist.Nolvadex in cuurso. PD meta in hepate in prog. Elevatio CA 15-3 Elevatio transtaminasis .Meta in ossibus susp.

Fractura compresiva L1 pp trauma (2017)

Histoloska dijagnoza
Histoloska DG. PH leve dojke 1907/12 :Ca ductale invasivum G II,NG II .Velecina TU 60x50x20 mm.Meta Ca lymphonodorum 6/14 .PH desne dojke dysplasiolibrocystica mammae I.dex.15 limfnih cvorova u desnoj aksilli bez metastaze. ER levo :7 (50%) PR Levo :0 HER2 Levo :2+,CISH : Negativna

Odluka
Ukinuti Nolvadex i dalje lecenje nastaviti primenom Faslodexa


Molim vas za vase misljenje o stanju trenutnom moje majke na osnovu izvestaja komisije kao i vase strucno misljenje o nastavku lecenja .

Uz veliko postovanje i zahvalnost na odgovoru
Zabrinuta Porodica .

Katarina Antunac, dr. med.

10.04.2020. 18:15

Poštovani,
kod Vaše majke radi se o proširenom tumoru dojke koji je zahvatio jetru i limfne čvorove oko jetre a sumnja se i na zahvaćenost kostiju.
Nakon više linija kemoterapije i hormonske terapije, plan je nastaviti liječenje sa sljedećom linijom hormonske terapije- lijekom Faslodex.
Radi se o uobičajenom slijedu liječenja s obzirom na vrstu tumora i stadij bolesti a liječnik koji ga je ordinirao ima u vidu i opće stanje bolesnice te simptome bolesti. Ta terapija se u pravilu dobro podnosi a nadajmo se da će imati i dobar i dugotrajan učinak.

sdsolunac

11.04.2020. 10:55

Draga Doktorice Katarina Antunac,
Hvala vam na vasem brzom i strucnom odgovoru .
Ovom prilikom smo zeleo da postavim jos par pitanja vezanu za temu terapije nase majke :
1.Osim vec pomenutog leka ,nas Onkolog nam je predlozio i nabavljanje Zoledronska Kiseline od 4mg koji je vec sprovedena .
Kako je vase misljenje o toj dopunskoj terapiji?
2. Takodje bih smo zeleli da nam predlozite ili bilo koji drugi dopunski metod koji je jos u fazi istrazivanja ,kao sto je "Terapija koštanih metastaza radij dikloridom" a koji bih mozda bih bilo korisno da se sprovede u slucaju nase Majke .

Zahvaljujemo se unapred
Sa postovanjem porodica

Katarina Antunac, dr. med.

14.04.2020. 13:35

Poštovani,
apsolutno se slažem s uvođenjem zoledronata u terapiju. Taj lijek dokazano smanjuje rizik komplikacija povezanih s bolesti u kostima.
Po pitanju bilo kojih drugih metoda liječenja, savjetujem Vam da slušate svog onkologa jer on zna ne samo koje metode liječenja postoje i koje bi bile prikladne za bolesnicu imajući u vidu stadij bolesti i opće stanje, već i koje od navedenih metoda može provesti u svojoj ustanovi.