Poštovani,
Prije 6 mjeseci nakon što sam promijenila partnera pojavili su mi se simptomi slični simtomima vaginalnih gljivica i koristila sam vaginalete Polyginax te sam i probala i tampone s namočenim jogurtom stavljati, međutim nakon nakon menstruacije su mi se simptomi opet javljali. Dosad sam u životu imala 3 puta gljivičnu infekciju stoga sam mislila da mi se isto ponavlja. Nakon što sam ustanovila da ne koristim dobru terapiju, posjetila sam ginekologa i ustanovio je da imam trihomonijazu te sam nakon slijedeće menstruacije 4 dana oralno uzimala tablete Artrican (kao i moj partner) te nakon toga koristila vaginalete Polyginax 12 dana. Nakon slijedeće menstruacije odnosno nakon 15 dana od završetka terpaije pojavili su mi se simptomi gljivica, evo već treći dan, te i mom partneru crvenilo na glaviću i svrabež. Mislim da nije opet trihomonijaza jer nema neugodnog mirisa, a iscjedak mi je bijel i sirast, međutim opet me je strah da nisam u potpunosti izliječila trihominijazu kao i moj partner. Kupila sam na svoju ruku tablete Lactogyn za obnavljanje vaginalne flore (koje sam možda trebala odmah nakon terapije početi piti, ali mi moj ginekolog nije preporučio pa nisam), Canesten vaginalete (3 kom) i kremu. Dogovoren mi je ginekološki pregled tek za 10 dana pa ne znam šta da radim. Obzirom da sam sada upoznata sa simptomima trihominijaze i kandide, uvjerena sam da ovaj put imam kandidu. Da li da ja sad koristim Canesten vaginalete i kremu kao i moj partner, ili da čekam pregled koji je tek za 10 dana? Molim Vas odgovor. Hvala puno.