Re: Trudnoca

Postovani, druga mi je trudnoca. Imam 31 godinu i prva trudnoca je prosla bez ikakvih problema,beba rodjena prirodno dan poslije termina.Takodje i u sadasnjoj trudnoci nisam imala smetnji. Do prije neki dan sam osjetila grceve u malom stomaku i dr. me sutradan pregledala i rekla da mi se grlic maternice skratio za 1cm.
Evo nalaz : KČS+ , FS=35cm, E=0, uretrus miran , R dio 1/2 clanka, VU zatvoreno, glavica pomicna, vodenjak odrzan, sekrecija sluzava.
UZV (35+3)
Placenta sprijeda gr. I ,gl I
BPD=88mm , AC= 323mm , FL=69mm
Malo sam se prepala pa nisam pitala svoju doktoricu,pa bi zeljela da mi vi kazete na osnovu nalaza od dr.da li je nalaz los?sta zapravo znaci cjelokupan nalaz? Da li je ok da je sekrecija sluzava i da je "R dio 1/2 clanka" i sta to znaci?
Doktorica mi je preporucila mirovanje, ali na internetu sam vidjela da je grlic materice u ovom tjednu normalan da bude oko 30cm i da nema potrebe za mirovanjem. Pojasnite mi molim vas da znam tacno da li je neophodno mirovanje u mom slucaju i u kolikoj mjeri,tj,da li se bar smije sjediti i kretati povremeno kod kuce.
Hvala

Najnovije sa foruma: