Hematologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 30 | Broj poruka: 60

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


leukopenija


Autor Poruka

miro

10.10.2001. 13:12

prije godinu dana operirao sam nos.u predoperativnim pretragama utvrđena mi je leukopenija.nalaz je pokazivao 2.9 leukocita.nakon par mjeseci leukociti su porasli na 5.0 da bi opet pali na 2.9.nije mi utvrđeno zašto se bolest pojavila, pa tako nisam koristio nikakve lijekove.sada idem ponovno na operaciju,pa me zanima koji bi mogao biti možebitni uzrok leukopenije ,te koje bih pretrage morao obaviti da bi se uzrok utvrdio,te kako je liječiti. Još vas molim za odgovor,da li kao osoba koja ima leukopeniju smijem pristupiti operativnom zahvatu da li sama leukopenija utjeće na postoperativni oporavak te koji su rizici Unarijed zahvaljujem na odgovoru

dr Ivo Radman

12.10.2001. 23:12

podaci koje navodite nisu dovoljni za odgovor. trebate priložiti kompletnu krvnu sliku uključujući i tzv. diferencijalnu krvnu sliku koja pokazuje udio pojedinih vrsta leukocita u ukupnom broju leukocita.