Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Anafranil


Autor Poruka

soldat

30.01.2002. 12:01

Bok !!!
Prije vise do 5 god. mi je dijagnosticiran PTSP, uvjetovan stresom koji sam dozivio kao pripadnik HV-a `92 . O morama, strahu, panici i kaosu koji sam prozivljavao Vam ne bih pricao, no ono sto mene interesuje jeste moja terapija. Nakon sto sam ( u skoro 6 god. ) izmjenjao 10-ak razlicitih tableta i kapsula, posljednjh nekoliko godina koristim iskljucivo Anafranil 25mg, kojeg sam u pocetku uzimao uz Xanax.
Stanje mi se jako popravilo ( hvala Bogu ), normalno funkcioniram, radim svoj posao, no jos uvijek, velim nekih 5 godina, samo uz potporu antidepresiva. Isao sam i na grupne terapije kojih od `97 vise nisam clan, koristio vece doze, a sada, ili bolje receno u posljednje 2-3 godine, pijem 2 tablete Anafranila dnevno.
O koliko "jakom" lijeku je rijec, dali cu ikad moci ponovno zivjeti bez njegove potpore ... su pitanja koja mi se kolaju glavom. Pokusao sam si i sam smanjiti doze, no to bi uglavnom zavrsavalo tako da bih se ponovno vratio na staru, jer bih vremenom postao nervozan, zivcan, zatvoren i depresivan. Ukoliko pravovremeno ne uzmem tabletu, pocinjem gubiti koncentraciju, boli me glava i postajem pospan. Vjerovatno je rijec o normalnoj reakciji, no mene interesuje misljenje strucnjaka.
Dali sam postao "ovisan" o Ananfranilu, postoji li mogucnost da se ponovno nosim sa zivotom i bez njega ... ?
Unaprijed zahvalan svima koji nadu vremena za citanje ovog posta.

Lijepi pozdrav.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

06.02.2002. 17:36

Lijekovi koje navodite koriste se u liječenju posttraumatskog stresnog poremećaja. Budući da se radi o poremećaju kojim se bave i o lijekovima koje propisuju psihijatri, savjetovao bih Vam da se obratite psihijatru koji će Vam moći odgovoriti na Vaša pitanja.