Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u vratu i slabost


Autor Poruka

lombe

23.02.2013. 12:45

Poštovani,

posljednjih mjeseci imam niz tegoba vezanih za područje vrata i glave,naime svaki dan osjećam bol u predjelu spoja glave i vrata,nije velika ali zbog toga imam osjećaj da ne mogu gutat i često mi se jezik zapetlja,pa ne mogu izgovorit šta sam htjela kao i to da zaboravim što želim reći,nekada,ali rijetko imam i trnce u malom prstu desne ruke.isto tako nekada mi se dogodi da osjećam kao da mi glava lebdi.isto tako osjećam zategnutost u gornjem dijelu leđa u predjelu između lopatica.Zaboravila sam naglasiti da sam se par puta srušila zbog slabosti u cijelom tijelu i ta slabost se obično dogodi kada zapalim cigaretu,onda kao da mi nestane kisika.Pregladala sam štitnjaču i hormone i ultrazvuk sve je uredu.Napominjem da mi mama ima problema sa kralježnicom,operirala je i gornju i donju.
Možete li mi pomoći savjetom kako da ove tegobe prestanu,hvala!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

13.03.2013. 19:10

Vaši simptomi nemaju veze s kralježnicom. Radi se o funkcionalnom poremećaju ali da bi se to potvrdilo potreban Vam je detaljan neurološki pregled ev. dopunjen MR-om mozga.
Morate se javiti neurologu

danica82

22.03.2013. 12:15

Da li mi mozete pomoci objasnjenjem tcd izvestaja..... Imam vrtoglavice,malaksalost,nestabilnost u glavi,hipolordozu vratnekicmei uradjenmi je TCD koji kaze SPEKTROAKUSTICNOM EVALUACIJOM DISTALNIH PARTIJA KAROTIDNOG SLIVA NISU NADJENI PARAMETRI ZA ENDOVASKULARNU LEZIJU. DESNO ACM ACA ACP 66-61-33 cm|s LEVO ACM ACA ACP 64-57-31 cm|s. TRANSORBITALNO aa OPHT ANTEROGRADNOG SMERA,IZNAD ACI-SIFON UREDNI PROTOCI. SUBOKCIPITALNO IZNAD VB SLIVA U A-P POLOZAJU GLAVE LEVO AV SUBDOMINANTNA AB 44 AV DESNO 41 AV LEVO 30 cm\s.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:55

Vaše tegobe djeluju funkcionalne naravi. Preporučam Vam ipak neurološki pregled, izbjegavajte cigarete i prema potrebi ovisno o neurološkom pregledu terapiju koja može stabilizirati serotonergički sustav i smanjiti aktivnost retikularne formacije u moždanom deblu.