Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cervikalsyndrom


Autor Poruka

anred

24.01.2008. 18:35

Poštovani,
moja sestra živi u Austriji i ima 30 godina. Prošle godine doživjela je stravičan sudar i bila 5 dana u komi.....probudila se iz kome i vrlo brzo oporavila...ali u posljednje vrijeme povremeno joj dplazi slabost , mučnina, glavobolja i neizvjesno se osjeća, u smislu kao da će izgubiti svijest....Lječnici su joj dijagnosticirali cervikalsyndrom u vratnom dijelu....Uskoro kreće na pretrage kod kirurga....Možete li mi pojasniti o kakvim se ozljedama tu radi?
Velika hvala na posvecenom vremenu.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

26.01.2008. 13:15

Poštovana,
tzv. cervikalni sindrom je uzrokovan degenerativnim promjenama u vratnom dijelu kralježnice koje posljedično uzrokuju poremećaje u vratnim žilama što opskrbljuju stražnji dio moždane cirkulacije. Simptomi koje opisujete mogu nastati zbog nedovoljne opskrbe krvlju centralnih i perifernih centara za ravnotežu, pa bi bili uputno učiniti dodatne neinvazivne neurološke i ORL dijagnostičke pretrage ( EEG, ultrazvučni pregled krvnih žila vrata, EMNG gornjih ekstremiteta te ORL pregled uz vestibulogram) kako bi se utvrdio točan uzrok vrtoglavica i poremećaja svijesti. Pozdrav