Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dugotrajna glavobolja


Autor Poruka

petra28

01.03.2008. 20:20

Poštovanje ! Molila bih Vas za vaše mišljenje.Dana 6.12. 2007. doživjela sam lakšu prometnu nesreću, rečeno je da se radi o trzajnoj ozljedi vrata.učinjen je RTG vratne kralježnice: na snimkama vratne kraljež. prikazani kralješci su uredne visine, održane mineralizacije, održane stražnje interkorporalne linije. Iv. prostori su suženi ventralnim i dorzalnim osteofitima uz početne artrotske promjene malih zglobova svih seg. Zbog bolova u vratu i konstatnih glavobolja preporučena mi je fizikalna terapija što sam i učinila. Nakon fizikalne terapije stanje je nepromijenjeno. Upućena sam neurologu koji je zatražio EEG- koji je u granicama normale, Očni fundus b.o., CT glave- uredan.Preporučena mi je terapija analgeticima- Zaldiar, Nalgesin, međutim glavobolje su i dalje prisutne. Radim stresan posao, da li je moguće da se radi isključivo o tenzijskoj glavobolji? Napominjem da sam i 1999. patila od tenzijskih glavobolja uslijed jedne stresne situacije (smrt oca). Na kontrolni pregled neurologu naručena sam za 3 mjeseca. Budući da me glavobolje ometaju u svakodnevnim aktivnostima što mi je dalje za činiti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

04.03.2008. 10:55

Poštovana,
vaše glavobolje su najvjerojatnije kombinacija tenzijskih glavobolja zbog stresa nakon prometne nesreće koju ste doživjeli i napetosti u vratnim mišićima nakon trzajne ozljede vrata. Savjetujem vam da nastavite redovito vježbati te da vodite dnevnik glavobolja (gdje boli, kada, što ste uzeli protiv bolova i da li je djelovalo, povezanost glavobolje s određenim jelom...) te da ga ponesete na pregled neurologu kako bi se lakše otkrio uzrok i mogućnosti liječenja vaše glavobolje. Do tada pokušajte izbjegavati stresne situacije, odmarajte se dovoljno i zdravo se hranite.