Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


syndroma vertebro basilare


Autor Poruka

srle

27.02.2008. 14:55

Molim vaš odgovor!! naime imam 29 godina i u posljednje vrijeme imam problema sa vrtoglavicom Ustvari prva se javila 1993 godine i trajala je nekoliko dana .nakon toga javila mi e jednom 2004. godine da bi mi se ponovo javila i to samo u mjesec dana dva puta i to prije tri, četiri tjedna...uradio sam CT krvnih žila vrata i nalaz je uredan,nalaz krvi, također...Radio sam i audiovestibulogram koji pokazuje naginjanje udesno...kad sam bio kod neurologa zabrinuo sam se jer je doktorica tražila MR glave i postavila mi dijagnozu syndroma vertebro basilare.Kakva je dijagnoza tj. o čemu se zapravo radi i šta može biti uzrok.Da li je opravdan moj strah od MR pregleda jer strahujem od dijagnoze?Samo jos da napomenem da su ove posljednje vrtoglavice trajale samo jedan dan i to nekoliko sati i da su bile popraćene mučninom!!
Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!!

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

04.03.2008. 10:55

Poštovani,
Nemojte prije vremena strahovati zbog MRa koji morate obaviti. To je pretraga koju je dobro napraviti kako bi se lakše razjasnilo porijeklo vaših tegoba i isključili neki ozbiljniji uzroci. Obavite pretragu i javite se neurologu za daljnje upute.