Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


eeg nalaz


Autor Poruka

veca365

13.09.2013. 15:30

Poštovani,
molila bih da mi pojasnite nalaz eeg-a
"Osnovna cerebralna aktivnost dolazi u frekvenciji 10-11Hz. Reakcija vizualnog blokiranja djelomično je izražena. Difuzno se interponiraju nizovi oštrijih valova 6-7 Hz do 75uV obostrano postranično na HV i FS bez promjena.
Nema asimetrija ni parkinsonizma.
EEG nalaz: lakše difuzno dinamički promjenjen
zahvaljujem

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

29.10.2013. 14:05

Vaš nalaz EEG-a nije zabrinjavajući. EEG je postupak izbora u bolesnika s epilepsijom - Vaš EEG nema elemenata koji bi implicirali navedenu bolest. Njegova je važnost i u traumi glave- nadam se da to niste pretrpjeli , ali i u nekim metanoličim poremećajima kada pokazuje dosta specifične karakteristike.
EEG koji je opisan u Vas nerijetko se viđa u osoba s manjim poremećajima cirkulacije - dakle u osoba starije životne dobi , a viđa se i u osoba s glavoboljama.

Iluzija

12.03.2014. 17:40

Poštovani, imam 25 god, danas sam dobila nalaz eeg-a koji glasi ovako :
Niže voltažna osnovna cerebralna aktivnost je u alfa frekvenciji 9-11 Hz. Blokiranje djelomično izraženo. HV abalogan nalaz
Nalaz je granično nespecifičan
Inače, na eeg pregled sam upućena da bi mi se potvrdila dijagnoza paničnih napdaja. Molim Vas za Vaš odgovor jer sam jako zabrinuta
Unaprijed se zahvaljujem.

ms1994

13.03.2014. 20:20

Postovani,
molim Vas lijepo objasnjenje ocitanja EEG-a, u bolnici mi isto nisu rekli. Imam 19 godina i upucena sam na temelju sljedecih dg.: Synkopa rec., St post GTKA, Cephalea-migrena i.o., Cysta gl.pinealis, Rathkeova cista, Neuroborreliosis.

EEG:
Srednje voltazna osnovna cerebralna aktivnost je u mijesanoj alfa frekvenciji. Reakcija vizualnog blokiranja je dobro izrazena. Difuzno se interponiraju sporije, visevoltazne i povremeno zasiljene aktivnosti 5-7 Hz do 50 mokroV bolje vidljivo lijevo frontotemporalno uz tek naznacenu tendenciju grupiranja preko ovje hemisfere uz elemente abortivnog siljak val kompleksa 4-5 Hz do 75 mikroV. Na FS i HV promjene anlogne.

Zakljucak:
Nalaz je difuzno disritmicki promijenjen sa lateralizacikom lijevo frontotemporalno uz tek naznacenu paroksizmalnu tendenciju s elementima abortivnog siljak val kompleksa brze varijante.

Unaprijed hvala!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

06.04.2014. 13:15

Nalaz nije karakterističan za određeno bolesno stanje. EEG je nalaz koji je relavantan za detekcije epilepsije, postraumatskih stanja i metaboličkih poremećaja. Vaš nalaz nije karakterističan za ovakva stanja.