Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jake i stalne glavobolje


Autor Poruka

anita88

26.07.2012. 13:05

Žensko imam 24 godine...U zadnja dva mjeseca imam jake i stalne glavobolje,i doktorica me poslala na EEG i snimanje vratne kraljeznice....Nalaz od vratne kraljeznice je u redu al doktorica veli da nije od EEG i poslala me neurologu,i sad moram dosta dugo cekat... Pa me zanima sta vi mislite.... U nalazu pise:
SREDNJOVOLTAZNA OSNOVNA CEREBRALNA AKTIVNIOST JE U MIJESANOJ ALFA-FREKVENCIJI.DIFUZNO SE JAVLJAJU VIŠEVOLTAZNI ZASILJENI VALOVI KOJI SE NA POJEDIONIM MJESTIMA GRUPIRAJU PREKO SVIH REGIJA. EEG JE DIFUZNO PAROKSIZMALNO DIZRITMICKI PROMJENJEN...PA ME ZANIMA STA TO ZNACI!!! GLAVOLJE OPCE NE POPUSTAJU...I NEZNAM VISE KAJ BI UZELA ZA BOL...UNAPRIJED HVALA

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.08.2012. 18:25

Ovakav EEG može označavati epileptogenu aktivnost a može biti znak tzv dizritmičke glavobolje, ili nekog drugog procesa.
Da li ste kada izgubili svijest ili ste imali epizode smetenosti na koje vas je kasnije upozorila okolina? To zaista zahtjeva pregled neurologa i pretrage CT/ili MR mozga.