Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


KAKO DALJE ??


Autor Poruka

IGOR

22.10.2002. 12:29

18.08.02.PAD U MORE, STUDENT 19.GOD.- FLEKSIONO DISTRAKCIONI PRIJELOM C7 KRALJEŠKA SA SUBLUKSACIJOM C6/6 DIN.SEGMENTA I KOMPROMITACIJOM ŠIRINE KOŠTANOG DIJELA SPNALNOG KANALA. 19.08. EKSTENZIJA PO CRUTCHFIELDU I TOTALNA KORPEKTOMIJA C7,PREDNJA SPONDILODEZA C6-T1 TITANIJSKOM PLOČOM I VIJCIMA UZ INTERPOZICIJU KOŠTANOG AUTOTRANSPLATATA. OD 18.09. U VAR.TOPLICAMA. NEPOKRETAN ISPOD C7. VAPIMO ZA SAVJETOM. ŠTO DALJE ? U KOJE MJESTO ? NISMO ZADOVOLJNI REHABILITACIJOM, PRISTUPOM, KOMUNIKACIJOM, UZ SVE KOMPLIKACIJE KOJE SMO PROŠLI I PITANJA KOJA IMAMO.NEDOVOLJNO RADA (TERAPIJE) PREVIŠE PRAZNOG HODA. OD PRVOG DANA SMO S NJIM.NE MOŽEMO TO BESPOMOĆNO GLEDATI. ZABRINUTI RODITELJI.

Doc. dr Zlatko Trkanjec

11.11.2002. 20:52

Prijelom vratnih kralježaka često je povezan sa oštećenjem kralješnične moždine koja se nalazi u spinalnom kanalu. U kraljašničnoj moždini nalaze se mnogi važni živčani putevi kojima se kontroliraju osjet i pokreti trupa i udova, te mnoge druge funkcije živčanog sustava. Na žalost, kao posljedica oštećenja kralješnične moždine često zaostane slabost ili oduzetost dijela tijela i udova ispod nivoa oštećenja kralješnične moždine. Fizikalnom terapijom moguće je nastali neurološki deficit (slabost, oduzetost) u određenoj mjeri smanjiti.