Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sindrom Guillain-Barre


Autor Poruka

ivanka

05.09.2002. 22:45

Koji se lijekovi primjenjuju kod liječenja pacijenata oboljelih od sindroma Guillain-Barre?

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

12.09.2002. 21:35

Guillain-Barreovom sindrom najčešće nastaje nekoliko dana do 3 tjedna nakon banalne infekcije. Radi se o akutnom, progresivnom obliku upale perifernih živaca (polineuropatija) što uzrokuje slabost mišića. Uzrok je nepoznat, a najvjerojatno se radi o autoimunom poremećaju. Sindrom je hitno stanje koje zahtijeva bolničko liječenje uz stalno praćenje i nadzor svih vitalnih funkcija. Sindrom se najčešće liječi uklanjanjem neželjenih sastojaka plazme upotrebom aparata za hemodijalizu (tzv. plazmafereza) ili intravenskim davanjem imunoglobulina.

Marin

02.11.2002. 13:44

MAMA PRI IZLASKU IZ BOLNICE IDE NA FIZIKALNU TERAPIJU U OPATIJU
ZABRINJAVA ME ŠTO SU JOJ PRAKTIČKI ODUZETE NOGE ODNOSNO MOŽE SEMALO KRETATI UZ POMOČ HODALICE.PRSTI KOJI SU BILI
SAVIJENI NA DESNOJ RUCI POKAZUJU POBOLJŠANJE PO INTERVENSKOM LJEČENJU U BOLNICI,ALI NEMOČNA NA KOLJENIMA OSTALA JE ISTA.
MOLIM ZA VAŠE PRIJEDLOGE KAKO BI MAMI OMOGUČIO ŠTO USPJEŠNIJE LJEČENJE ILI UKOLIKO POSTOJI BOLNICA KOJA BI TO USPJEŠNIJE RIJEŠAVALA DA MI TO NAPIŠETE KAKO BI ZAPOČEO PREGOVORE SA BOLNICAMA GDIJE SE TO EVENTUALNO USPJEŠNIJE LJEČI.



HVALA