Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


MR mozga i hipofize


Autor Poruka

Marijana

02.10.2001. 21:08

Postovani,
s obzirom da imam poviseni prolaktin (u tri mjeseca terapijom bromergonom smanjio se sa 44,43 na 16,2 ng/ml, a nakon deset dana neuzimanja bromergona opet se povisio ovaj put na 101,2 ng/ml), napravila sam MR hipofize i mozga. Imam 29 god. Molim ako mi mozete prokomentirati nalaz.

MR mozga ucinjen u svim presjecima i tehnikama pokazuje simetrican, uredno sirok ventrikularni sustav. Uredan kraniocervikalni prijelaz, akvedukt, lamina kvadrigemina i glandula pinealis. Supratentorijalno postranicne komore simetricne, odrzane sirine kao i III komora. Na P i T2 slici primjerena struktura velikog i malog mozga bez evidentnog ekspanzivnog procesa, demijelinizacije, ishemije, AV malformacije ili morfoloski vidljivih drugih pat promjena.

MR hipofize pokazuje urednu velicinu sele turcike. Unutar iste primjereno velika i uredno struktuirana hipofiza. Drzak uredne sirine, simetricno polozen. Uredni kavernozni sinusi i korotide unutar istih. Primjereno supraselarno podrucje kao i hipotalamicka regija.

Puno hvala i zelim Vam uspjesnost u daljnjem radu.
Marijana.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

09.10.2001. 20:26

Nalaz magnetske rezonancije koji ste pokazuje morfološki urednu strukturu mozga. Kod Vas se očito radi o funkcionalnom poremećaju (povišen prolaktin), a lijek koji uzimate (bromergon) se koristi u terapiji tog funkcionalnog poremećaja. Trebali biste nastaviti uzimati lijek i redovno se kontrolirati kod endokrinologa.