Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


MR vratne kralježnice(oštečen vid)


Autor Poruka

trtmrt

10.04.2008. 18:10

Prisutni su reaktivni osteofiti,hernijacija i.v diska te degenerativno zadebljan stražnji longitudinalni ligament suzuju spinalni kanal,a na nivouc5-c6prisutna je i diskretna impresija medule.
Na transverzalnom presjeku c5- c6 prikaže se dorzomedijalna i dorzolateralna desnostrana hernijacija i.v diska koja značajno kompromitira desni pripadajući neuralni recesus i potiskuje korijen.
Na nivou c6-c7 prikaže se dorzomedijalna i dorzolateralna lijevostrana hernijacija i.v diskauz kompromitaciju lijevog postraničnog recesusa.
Na desno oko imam potpunu atrofiju očnog živca,a sada me strah i za lijevo oko.Molim odgovor.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

05.06.2008. 15:55

Poštovana,
Niste naveli nikakve podatke o sebi (dob, ranije bolesti, obiteljska anameza) te je stoga teško protumčiti ovakav nalaz. Savjetujem Vam da se obaratite svom liječniku koji poznaje cijelu vašu i obiteljsku anamnezu te će vas uputiti na daljnje pretrage ili preglede. Promjene na vratnoj kralješnici i atrofija očnog živca dvije su odvojene promjene pa vam savjetujem pregled neurologa, neurokirurga, okuliste i fizijatra.