Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nekroze u tumorima


Autor Poruka

marijeta

08.04.2002. 14:01

Prema CT pretragama tumor je smrtonosan nije radjena biopsija.Izjave doktora kao što sam napisala nisu ohrabrujuće.Pacijent je dosta nestabilan, dok je ležao u bolnici u susjednom gradu bio je agresivan jer je ležao u sobi u kojoj je doslovce svaku noć netko umirao.Vratili su ga u njegovo mjesto . Sada je smiren više ne zaboravlja i izgleda kao zdrava osoba.Ponekad još ima glavobolje.Doktori su spomenili nekroze kojih ima u srcu tumora.Pacjent ćeka na pregled na KBC Rebro.Može li se nakon samo jednog pregleda odrediti tako porazna dijagnoza?

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

16.04.2002. 21:28

CT (kompjuterizirana tomografija) je pretrage kojom se mogu prikazati razni patološki procesi u središnjem živčanom sustavu. Neki tumori mozga, a pogotovo oni s nekrozom mogu se vrlo dobro prikazati na snimkama CT-a. Za postavljanje dijagnoze potrebno je pregledati bolesnika, učiniti i druge pretrage. Na temelju pregleda bolesnika i nalaza svih pretraga postavit će se dijagnoza.

marijeta

02.05.2002. 21:02

Dijagnoza je postavljena.Operacija nije moguća.Postoje li ikakve šanse za ozdravljenje?Pacjent je na zraćenju.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

02.05.2002. 23:18

U slučaju glioblastoma moga koji se ne mogu operirati, bolesnika se upućuje na zračenje koje u nekim slučajevima može donekle smanjiti tumorsku masu i djelomično usporiti rast tumora, te na taj način privremeno ublažiti bolesnikove tegobe.