Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Parkinsonov sindrom


Autor Poruka

Upitnik

14.04.2002. 23:47

Kod pacijentice koja se već više godina liječi od parkinsonovog sindroma, tijekom promjene terapije i prelaska na Mirapexin (carbodopa-levodopa) došlo je do pojave halucinacija. Nakon prestanka terapije Mirapexinom, halucinacije su opale, ali su još prisutne. Otežavajući čimbenici su da je pacijentica starija osoba (68 godina), te da pored relativno uredne ishrane, gubi na tjelesnoj težini. Zanima me kakvi su izgledi da halucinacije nestanu, i što je mogući uzrok - novi lijek ili nešto drugo? Za dodatne informacije sa osobom koja može dati mjerodavno mišljenje, moguća je komunikacija e-mailom.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

16.04.2002. 21:36

Neki lijekovi koji se koriste u liječenju Parkinsonove bolesti mogu kao neželjeno djelovanje imati i pojavu halucinacija. Potrebno je odrediti doze lijekova koji djeluje na simptome Parkinsonove bolesti, a ne dovode do halucinacija. Bolesnica bi se trebala javiti na pregled neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će je pregledati, učiniti potrebne pretrage i na propisati potrebnu terapiju.