Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijagnoza


Autor Poruka

petra

18.04.2002. 20:24

Poštovani!


Molim Vas lijepo da mi ako je to moguće objasnite slijedeću dijagnozu i što bi trebalo poduzeti zabrinuta majka jednog 24-godišnjeg mladića.

CEPHALEA POST TRAUMATICA.

OSNOVNA AKTIVNOST dobro izražena srednje voltaže ALPHA-tipa
(10-11 Hz.)sa dobro izraženom vizuelnom blokadom.

Tijekom HV u četvrtom minutu rijetki bilateralno sinkroni srednje voltažni Theta (5-7 Hz.) valovi izraženiji postranično i sprijeda u trajanju do 1 sekunde . Tijekom FS bez promjene aktivnosti. Nema značajne razlike u stranama ni specifičnih grafo elemenata.
Granični nalaz - preporuča se kontrola kroz 4-6 mjeseci. (pregled izvršen 8.04.2002.)

Mogu samo navesti da je 1999. godine imao prometnu nesreću u kojoj je bila dijagnoza :
Fissura temporoparietalist.dx.susp.Commotio cerebri Excoriationes et hammetoma frontalis lat. dx.

Unaprijed zahvalna,

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

02.05.2002. 22:12

Dijagnoza koju navodite (CEPHALEA POST TRAUMATICA) označava glavobolju nakon ozljede koju je Vaš sin zadobio u prometnoj nesreći 1999. godine. Nalaz EEG-a koji ste opisali je graničan i zahtijeva ponavljanje nakon 4-6 mjeseci. EEG je dosta nespecifična i ne odveć precizna pretraga. Prema nekim procjenama čak oko 10% pučanstva ima nenormalni EEG iako nemaju nikakav neurološki poremećaj. Nalaz EEG-a treba promatrati zajedno s kliničkim stanjem bolesnika i ukoliko ne postoji drugih simptoma, graničan nalaz EEG-a ne bi trebao biti razlogom posebne zabrinutosti.