Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć


Autor Poruka

Orijana

09.01.2002. 23:09

Poštovani,
imam 31 godinu i do sada nisam preboljela nijednu težu bolest.
Od prije nekoliko mjeseci osjećam bockanje u predjelu srca, povremeno.
To nije probadanje koje ja ne mogu podnijeti, ne zatvara mi dah i sl.
U petom mjesecu prošle godine išla sam na pregled: krvna slika bila je u redu, EKG također. Moja je liječnica rekla da vjerojatno nije ništa ozbiljno, da to može biti u neko vrijeme ciklusa. Osobno ne mogu to ni s čim povezati.
Prije desetak dana osjetila sam jaku malaksalost, gotovo nesvjesticu.
Bila sam na hitnoj i to je povezano s upalom sinusa.Nakon par dana dobila sam jaku glavobolju na lijevoj strani glave (tjeme), trajala je dva dana. Sada ponekad kao da osjetim trnce na toj strani. Imam problema s vratnom kralježnicom.
Može li to sve biti u nekoj vezi i bih li trebala ipak potražiti pomoć?
Hvala lijepa.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

23.01.2002. 12:40

Glavobolja i trnjenje koje navodite mogle bi biti posljedica problema s vratnom kralješnicom. Ako je nalaze EKG-a uredan kao što navodite, vjerovatno bockanje u predjelu srca koje nije povezano s gubitkom dah nije uzrokovano nekom težom bolešću, kao što i Vaša liječnica tvrdi. Savjetovao bih Vam pregled kod neurologa (specijalist za bolesti živčanog sustava) i fizijatra (specijalist za fizikalnu medicinu) kako bi se definitivno utvrdilo da li su Vaše tegobe povezane s vratnom kralješnicom, odnosno eventualni drugi uzrok Vaših tegoba.