Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem živčanog sustava


Autor Poruka

Darkic

19.08.2012. 23:10

Pozdrav,imam 21 godinu i već oko godinu dana imam problem,dođe mi odjednom da zastanem i počnem gledati u jednu točku i onda se počnem tresti i padnem u nesvijest,ne svaki put,nekad se tresem i ne padnem.Bio sam kod dvije neurologinje i obavio sam nalaze i rekli su da nemam ništa opasno,samo su mi preko nalaza našli da imam urođenu cistu u glavi.Neurologinja mi je prvo dala apaurin,pa onda kasnije mi se opet ponavljalo padanje u nesvijest pa mi je dala tablete trileptal 300 i koristim ih i bolje mi je,ali opet mi
se događa da se tresem ali ne padam u nesvijest.Osjećam se loše kada radim teške fizičke poslove,smeta mi jaka svjetlost,ne smijem se naglo nigdje okrenuti,niti baš saginjati brzo jer mi odma glava ko zaboli.Ne znam šta mi je,pa me zanima vaše mišljenje što bi meni to moglo biti?

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

20.08.2012. 16:00

Vaši simptomi upućuju na parcijalnu (žarišnu epilepsiju) sa sekundarnom generalizacijom , što znači sa sekundarnim razvojem velikog epileptičkog napadaja - grand mal napadaja. Svakakao doza Trileptal-a od 300 mg je preslaba da zaustavi takve napadaje.
Niste napisali kakv je bio nalaz neurološkog pregleda. Da li ste učinili MR mozga?.
U kojoj životnoj dobi su započeli napadaji. Da li u Vašoj obitelji postoji anamneza napadaja karakteriziranih gubitkom svijesti. Jeste li se kada ozljedili?.
pozdrav