Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


savjet


Autor Poruka

Deni

23.07.2001. 02:47

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru koji mi je prijeko potreban.

Već dugi niz godina, točnije iz razdoblja rata ( prvi put sam osjetio smetnje 1993.godine ) pa do danas osjećam tegobe koje su intenzitetom nekad manje ili više izražene, ali me prilično opterećuju. U početku sam ih teško podnosio, ali sam vremenom naviknuo. Ne mogu ih nazvati boli, ali se manifestuju kao izrazito neugodna stanja. Smetnje se manifestiraju kao pritisak u području pleksusa, neki čudan pritisak u glavi, neugodan osjećaj u stomaku - ponekad i treperenje. Otežano disanje. Povreneno se javi i pojačan srčani rad. U području leđa, iznad lopatica, a ispod ramena javlja se utrnuće i zgrčenost u mišićima ( lagana bol ). Također, javlja se tremor u rukama i nogama. Znojenje dlanova i pazuha je prilično. Ponekad je učestala potreba za uriniranjem ili se javlja rijetka stolica.Sve to popraćeno je zujanjem u ušima. Ove tegobe nestaju kada spavam i nemaju utjecaja na san. Tegobe su većinom izražene kroz jednu do dvije navedene smetnje.Uz navedene smetnje trudim se da normalno obavljem sve svoje poslove. Prvi put kada sam osjetio tegobe ( javile su se naglo kao intenzivno lupanje srca, stomačne tegobe i teško disanje popraćeno strahom od tada još nedoživljenog stanja ), javio sam se liječniku da bih obavio mnoge internističke i kardiološke pretrage čiji su rezultati bili uredni.
Jedini zabilježen problem bio je sa blago povijenom vratnom kralježnicom - prema riječima i objašnjenju ljekara. Također, posjetio sam i neuripsihijatra koji mi je predložio ( sada se više ne sjećam o kojim se tabletama radi ) odgovarajuću terapiju nakon koje ( jedno pakovanje ) nisam osjetio bilo kakve promjene. Kako su ratna djelovanja bila intenzivirana više nisam imao dovoljno vremena za dalje posjete liječniku, a uredni nalazi umirili su moju zabrinutost. Kod naknadnih posjeta ljekaru zadnjih godina ( pošto su smetnje i dalje
prisutne ) i ponavljanja ove cjelokupne priče uglavnom je konstatirano da su smetnje nastale usljed većeg konzumiranja kave i cigareta.
Kako sam cigarete i kavu prestao konzumirati prije gotovo godinu dana, a stanje je ostalo nepromijenjeno, molim Vas za savjet što da uradim. Ispričavam se na dužem pojašnjenju, ali želio sam Vas detaljnije upoznati sa problemom.

Dr M. Bošnjak Pašić

30.07.2001. 15:29

Obzirom na tegobe koje navodite i na podataka da ste se do sada obrađivali od strane interniste i kardiologa, mišljenja sam da bi još trebali obaviti i pregled neurologa. Tada će Vam neurolog nakon što Vas detaljno pregleda preporučiti potrebnu obradu te ovisno o rezultatima pretraga preporučiti terapiju ili Vas uputiti na pregled nekom drugom specijalisti.