Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sijevajuća/probadajuća bol u glavi


Autor Poruka

ina1984

09.09.2012. 04:50

Poštovani,
danas sam osjetila veoma intezivnu bol u glavi, između desne sljepoočnice i uha, koja traje sekundu-dvije i prestane. To se ponavlja tijekom dana i bol se javi otprilike uvijek na istom mjestu. Između perioda boli kao da mi je strana glave, na kojoj se bol javlja, preosjetljiva. Cijelo ljeto mi je nos konstantno začepljen i nerijetko osjećam pritisak u čelu i očima. Početkom tjedna me je počelo boljeti u unutrašnjosti oka, desnog pa lijevog pa sam dobila glavobolju na istoj strani na kojoj sada osjetim probadanja. Glavobolja je trajala 3 dana i bila je stalna, lokalizirana, nije bila jaka niti pulsirajuća, više kao neki pritisak, koji je bivao izraženiji prilikom napora.
Prošle godine, otprilike u ovo vrijeme, također mi se javljalo par puta mjesečno da mi se pojavi ista sijevajuća bol u glavi, no čini mi se da su razmaci između napada bili veći i napadi su bili rjeđi, manje intezivni i od tada sve do sad nisam ih imala.
Imam 28 godina, udana, trenutno nezaposlena, nemam djece. Imam anksiozni poremećaj i pijem fevarin već 6 mjeseci. Otprilike godinu i pol imam učestale probleme sa sinusima, nekoliko bakterijskih infekcija, ali mi je nos konstantno začepljen.
Molim Vas za savjet rebam li se javiti svojoj liječnici?
Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

04.10.2012. 22:25

Morate se javiti svojoj liječnici odnosno otorinolaringologu. Potrebno je utvrditi nisu li bolovi koje opisujete vezani uz upalu sinusa i začepljen nos.
Kada to rješiti trebate neuološki pregled zbog glavobolja. One su obično znak poremećaja serotonergičkog sustava u mozgu i vezane su uz anksiozni poremećaj