Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sto nakon operacije?


Autor Poruka

micika2000

02.01.2014. 15:40

Postovani,
u srpnju prosle godine operirana mi je masivna ekstruzija diska na nivou LV-S1 (dim. 18x15x8 mm) u KBC Osijek na odjelu neurokirurgije minimalno invazivnom metodom. Nakon 4 dana pustena sam kuci te sam ostala na bolovanju sve do kraja listopada. Nisam imala nikakvih vecih tegoba niti sam bila upucena na ljecenje u toplice dok nisam pocela raditi. Radim poprilicno tezak fizicki posao koje ukljucuje podizanje tereta od 25-30 kg te konstantno saginjanje i nakon 3 tjedna rada bolovi su se poceli javljati u podrucju desnog kuka. Tada na svoju inicijativu odlazim ka fizijatru na pregled u ljeciliste Bizovac te mi se odobrava 21 dan medicinske rehabilitacije. Do Bozica sam provela rehabilitaciju i sada bih se trebala vratiti na posao. Ovdje naime imam problem jer se bojim da ce mi se bolovi ponovno vratiti kao i na samom povratku na posao nakon OP. Kod kuce radim vjezbe jacanja ekstenzira trupa no svako duze saginjanje ili sjedenje meni i dalje zadaje problem. Zelim Vas pitati sto bih trebala uciniti po tom pitanju, sto bih trebala reci svom neurokirurgu kojemu idem 7.01 na kontrolu? Jako je dobro upoznat sa mojim problemom oko posla ali primjetila sam da se njemu to ne cini kao nekakav problem bez obzira sto sam bila kod njega takodjer prije odlaska u ljeciliste kada se slozio sa fizijatrom za medicinsku rehabilitaciju. Iskreno, neznam vise kome da se obratim jer nitko nema sluha (cak niti moja ljecnica opce prakse kojoj je problem otvoriti bolovanje ili potpisati uputnicu koju sam zatrazila za ljecnicko povjerenstvo). Takodjer bih zeljela napomenuti da imam jos jednu ekstruziju diska na razini L4-L5 velicine 11x10x8mm te da sam stara 30 godina. Molim Vas za bilo kakav savjet jer ne zelim ponovno prolaziti kroz bolove i operaciju.
Zahvaljujem

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

06.04.2014. 12:50

Očito da posao koji radite nije adekvatan za Vaše zdravstveno stanje. Mislim da bi se ovom novom problematikom trebali javiti na neurološki pregled i učiniti EMNG da se utvrdi radi li se o tegobama uzrokovanim radikulopatijom dakle pritiskom na korijene živaca u području slabinske kralježnice, ili se radi o problemu s kukom što je obzirom na Vašu životnu dob manje vjerojatno.
Vrlo su važne vježbe ali - pravilne i pod nadzorom fizijatra.