Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PAD DETETA NA POTILJAK GLAVE


Autor Poruka

COKABOKA

31.03.2014. 13:20

Postovanje,imam sina koji ima dve godine i pored sve moje paznje par puta je pao na glavu udarivsi zadnji deo glave odnosno potiljak i onda dolazi do sledece reakcije zacenjivanje do te mere da ostaje bez daha,prevrce ocima,koce mu se rucice,i omlitavi telo kao da ce pasti u nesvest medjutim nikada nije bio bez svesti, to traje par sekundi dok ga ne poprskam vodom i onda se povrati i sve postaje normalno kao da se nista nije desilo.Nema povracanja,pospanosti,dezorjentisanosti,hod mu bude normalan.....medjutim juce nam se isto to desilo sa razlikom sto mu se i vilica ukocila,tacnije izgledalo je kao da je jako stegao zube i ostao je bez daha gde sam morala na silu da mu otvorim vilicu i stisnem koren jezika da bih dosao do vazduha.Kada se povratio bio je malo bled ali sve ostalo je bilo normalno,hod,orijentacija,nije mu se spavalo,nije povracao...Kada dod padne on nekako jednostavno uglavnom udari glavu i gde god da udari celo,gornji deo glave,sa strane...to bude normalna reacikja malo place i to je to medjutim kada padne na potiljak to zaista bude strasno kao sto sam Vam opisala a to se do sada desilo 4 ili 5 puta.Zanima me Vase misljenje o svemu,zasto tako reaguje kada padne na potiljak i da li je ta reakcija zabrinjavajuca?Koja je Vasa preporuka sta da radim?UNAPRED HVALA!!!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

06.04.2014. 12:55

Potrebno je konzultirati neuropedijatra. Svakako je potrebno učiniti EEG a ovisno o nalazu potrebno je razmotriti daljnju dijagnostičku obradu ev i liječenje.