Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trnjenje


Autor Poruka

Ivana

30.05.2002. 20:48

Prije 3 dana sam ležala na kauču,skvrčenih nogu, digla se,napravila dva koraka i pala,noge su mi skroz obamrle,nisam se par minuta mogla pomaknuti,nisam osjetila trnce,nego bas obamrlost,jako sam se prestrašila.Otada mi se to stalno desava,cim dulje sjedim ili lezim noge mi otrnu i osječam kao nekakvu muklu bol u predjelu kičme,u biti nije bol nego nekakva mučnina koju osječam i dok hodam.Tu bol sam i prije povremeno osječala ali bez ovog trnjenja. Imam 24 god i nedavno sam lječila streptokok beta-haemolyticus B,uskoro idem na kontrolu.Procitala da streptokok moze biti povezan sa bolovima u zglobovima,pa me zanima sta vi mislite i od čega ovo trnjenje?
Unaprijed puno hvala na odgovoru!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

28.06.2002. 23:27

Temeljem šturog opisa koji ste naveli bilo bi moguće da se radi o nekom poremećaju perifernih živaca, pa bi bilo preporučljivo da se javite neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će Vas pregledati, učiniti potrebne pretrage (uključujući snimanje kralješnice i elektromiografiju /EMG/ - snimanje električne aktivnosti perifernih živaca i mišića). Na temelju pregleda i nalaza učinjenih pretraga postavit će dijagnozu i propisati Vam eventualno potrebno liječenje.