Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vrtoglavice


Autor Poruka

jasna1012

17.10.2007. 13:20

Poštovana!

Imam 33 godine i ponovno su mi se javili problemi koje sam osjećala prije 3-4 godine. Naime imam gotovo svakodnevno vrtoglavice, tj. osjećaj slabosti, kao da cu se srušiti, pritiska u glavi, nesigurnosti.. Budući sam doma s malom bebom, jos me dodatno ulovi panika, sto cu ako se srušim, pa se i jos losije osjecam.
Prije 3-4 godine napravila sam razne pretrage - neurološki pregled, EEG, doppler VB sliva i karotida, audiovestibulogram, RTG kralježnice, te čak i MR glave i vratne kralježnice i posjet fizijatru.
RTG kralježnice je pokazao nešzo izravnan fiz. lordoza, malo veći procesni transv. C7. MR mozga je bio uredan, a MR C kralježnice pokazao je zankove alordoze uz diskretne degenerativne promjene u visini C5 i C7.Svi drugi nalazi bili su uredni. Da li su te smetnje moguće od vratne kralježnice?
Otac mi je prije 6 godina imao moždani udar, pa sam je sve u strahu da se i meni ne desi ili da se slučajno ne radi o tumoru na mozgu? Koje mi pretrage predlažete i da li bih mogla doći kod vas na pregled?
Naručena sam 9.11. kod fizijatra u MIhanovićevu radi dogovora oko fiziklane terapije.
Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

13.11.2007. 16:45

Poštovana,
Vaše vrtoglavice mogu biti poslijedica promjena na vratnoj kralješnici no, ostale smetnje koje navodite mogu također biti poslijedica pojačanog stresa koji doživljvate zadnje vrijeme. Redovito vježbanje je izrazito važno, ali nemojte zanemariti odmor i redovitu i zdravu prehranu. Razgovarajte s vašim liječnikom obiteljske medicine o svojim strahovima i odvojite malo vremena za sebe.

jasna1012

04.02.2008. 14:50

Poštovana, evo završila sam s 20 tretmana fizikalne terapije ( vježbe+struja) i jos uvijek imam vrtoglavice i osjecaj nesigurnosti. Malo je bolje, nije bas svakodnevno, ali i dalje je prisutno. U medjuvremenu sam napravil ai TCD vertebralnog sliva i nalaz je u redu. Fizijatar mi je preporucio tablete Betaserc, ali i da se jos konzultiram s neurologom.
Sta mislite o propisanom lijeku i koje bi jos pretrage trebala napraviti? Da li semože naruciti i kod vas na pregled?

Hvala, Jasna

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

10.06.2008. 16:30

Poštovana,
Vrtoglavica je jedno pomalo "dosadno" stanje koje zahtijeva da se njime bavite. Dobro je da ste obavili fizikalnu terapiju, ali morate nastaviti i dalje vježbati kao i na terapiji. Treba ojačati mišiće vrata kako bi učvrstili kralješnicu kroz čije dijelove prolaze krvne žile zadužene za opskrbu mozga krvlju. Za uvođenje novih lijekova ipak treba napraviti neurološki pregled i savjetovanje u ambulanti. Dobrodošli ste na pregled u Kliniku za neurologiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" uz prethodnu predbilježbu.