Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vtroglavica


Autor Poruka

tikicaa

28.10.2013. 13:00

pozdrav! ovako od sinoć mi se pojavila neka vrtoglavica i kao da ću povraćati.kad sam legla do jutra je prošlo i opet mi se vraća.imam osjećaj kao da sam pijana kad hodam mislim stalno da ću pasti i sve mi se magli al malo više ima od toga kad mi se počelo maglit.imam svaki dan glavobolje al na to sam već naučila.prvo što sam pomislila je bilo da nisam možda trudna al pijem pilule pa nebi trebalo bit to. hvala

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

29.10.2013. 13:15

Ponavljajuće vrtoglavice kraćeg trajanja često je teško definirati. Ako se radi o rotacijskim vrtoglavicama pri kojima se okreće prostor oko osobe ili se čini da se osoba podiže i pada potreban je detaljni neurološki pregled te vjerojatno obzirom na Vašu životnu dob i MR mozga. Treba zaista biti prije toga siguran da nije u pitanju trudnoća.
Vrtoglavica i zanošenju u hodu mogu biti posljedica upale vestibularnog živca koja nastaje obično izazvana nekim prethodnim virusnim infektom.
Predlažem i preporučam Vam detaljan neurološki pregled.