Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dugotrajno upaljeno grlo


Autor Poruka

mradic

31.10.2015. 18:25

Pozdrav.

Dakle, prije jedno 2 mjeseca mi se upalilo grlo što sam neko vrijeme ignorirao, no s vremenom se javila bol u uhu, te sam otišao kod doktora koji mi je propisao klavocin koji sam i popio do kraja. No, simptomi su i dalje prisutni. Bol u uhu se prolazno javi, no grlo je konstantno upaljeno. Prije 2 tjedna me doktor poslao na vađenje krvi, i na temelju mojih rezultata rekao da imam virozu. To do sad još nije prošlo. S obzirom da ja rezultate krvne slike nisam vidio pa vam ne mogu ovdje reći vrijednosti, zanima me može li se na temelju krvne slike posumnjati na malignu bolest (rak grla).

Hvala i lijep pozdrav,
Marko

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 20:30

Poštovani, temeljem standardne krvne slike ne može se postaviti dijagnoza maligne bolesti, ali temeljem ORL pregleda, može. Ali najvjerojatnije imate kroničnu upalu ždrijela koju podržava neka druga bolest kao npr. kron upala sinusa ili GERD. Stoga učinite ORL pregled i riješite se svih sumnji.