Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uho grlo oči nos


Autor Poruka

Floria

07.09.2014. 01:30

Poštovani,
nakon dugotrajnih problema, javljam se i ovdje. Naime, već pola godine me prati osjećaj ''začepljenog lica''. Iako me na početku problema otorinolaringolog vrlo kratko pogledao i uputio na neurologiju zbog glavobolja. Učinjeni očni pregledi, ct, mr... Svi su uredni.
Prije 4 tjedna je došlo do upale grla i temperature.
Pila sam Silapen i Makcin. Upala se smanjila, temperatura nestala.
Ali sada je već tri tjedna prisutna strašna malaksalost, bol u području uha prema vratu, limfe su otečene tj. na desnoj strani se može opipati kvrga, začepljena-masna uha, nos također- budim se vrlo zasušenih usta, neugodnog zadaha jer se po cijele dane sekret spušta niz grlo. Grlo ne peče, ali gutanje je otežano i slina koju gutam je puna tog sekreta (žuto/zeleno) koji se najviše može izbaciti ujutro. Oči kao da su mi mutne, kada se probudim osjećaj kao da su zalijepljene, natečene i suze.
Nema kašlja niti ispuhivanja kroz nos- ali osjećaj da je sve začepljeno je konstantno tu.
Bila u vinogradskoj prije par dana, pa poslana na Fran Mihaljevic. Čekam dodatne nalaze (mononukleoza i sl. je nalazima odbačeno).

Znam da sam napisala puno, ali pokušavam izdvojiti važnije stvari kako bi Vam mogla dati uvid u cjelokupnu situaciju koja je postala komplicirana.
Molim Vas za mišljenje! Lp

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.09.2014. 20:20

Poštovana, niste precizirali da li je učinjen CT paranazalnih sinusa koji bi u slučaju kron. upalnih promjena u istima, trebao pokazivati određen i specifičan nalaz. Međutim, postnazalna sekrecija može biti također potencirana refluksom želučane kiseline ili alergijskom reakcijom sluznice gornjeg respiratornog trakta.Nije na odmet i učiniti bakteriološki bris jutarnjeg ispljuvka. Ukoliko eliminirate sve navedene uzroke, preusmjerite se na pregled infektologa.