Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


bijeliti zube ili ne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tina

12.05.2002. 04:29

Htjela sam postaviti pitanje o tome koliko je uopce zdravo izbjeliti zube...
Zivim u Americi gdje su izgleda svi opsjednuti da imaju bijele, prebijele zube. U robnim kucama
se mogu naci proizvodi za 'bijeljenje zubi" sa cijenom od $10.00 pa i do $100.00.
To su proizvodi za kucnu upotrebu, dok se profesionalno bijeljnje u zubnim ordinacijama kosta
od $300.00, pa na vise...
Zanima me koliko je to stetno za zube i da li je (vjerujem da je); i koje su poslijedice dugotrajnih upotreba tih sredstava...????
Razgovarala sam sa nekoliko zubara, od kojih neku kazu da je to dobro i ne tako stetno, dok drugi kazu da je to samo "uzimanje novaca" nista drugo i dosta stetno i da zube vrlo uspjesno mozete
izbjeliti sodombikarbonom !!!!
Hvala za odgovor !!!!

Dr.sc. Silvana Jukić

28.05.2002. 21:43

Da li je izbjeljivanje zuba samo uzimanje novaca ovisi uvelike o Vašem stavu, tj. o tome koliko su Vam bijeli zubi važni i koliko ste osjetljivi na estetiku. Naime, netko je spreman izdvojiti puno više novaca za male estetske zahvate dok drugi ne mare za to.
Izbjeljivanje se ne smatra jako štetnim, no loša mu je strana preosjetljivost zubnih vratova i to što se nakon nekog vremena pigmenti ponovno nakupe na zubima pa je potrebno ponoviti postupak. Također postoje obojenja zuba koje je vrlo teško izbjeliti. Ako već postoji povlačenje zubnog mesa treba biti oprezniji s izbjeljivanjem te se preporuča savjetovati s parodontologom.
No kao i svemu u životu ne preporuča se kontinuirano izbjeljivanje. Sredstva treba koristiti prema uputstvu i ovisno o koncentraciji sredstva za izbjeljivanje ponoviti postupak u dogledno vrijeme.