Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Bol na dodir vilice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zirafica

17.02.2002. 18:38

Postovani.. nedavno sam napravila generalku i stavila nekoliko plombi kod privatnika. Problemi su sljedci: zub ragira na vilicu ili zlicu (slucajan dodir prilikom jela), javlja se neka tupa, prodorna bol? A drugi sam od sebe ponekad zaboli.. Zbunjena sam i molim pomoc.

Dr.sc. Silvana Jukić

18.02.2002. 17:43

Bol prilikom jela (zagriza) najvjerojatnije, obzirom da ste nedavno promijenili plmbe, znači da se radi o previsokom ispunu (plombi). To znači da bi stomatolog trebao ispitati ispun na prerane kontakte i pobrusiti višak plombe. Ukoliko simptomi ne prođu, trebalo bi napraviti temeljitiji pregled (rtg...) i u slučaju potrebe liječiti zub.
Spontana bol u drugom zubu može značiti reakciju na nedavno brušenje i novi ispuni ili se radi o kroničnoj upali u zubnoj pulpi (lački živcu) ili tkivima koja podupiru zub (parodont). Svakako preporučam da se javite svom stomatologu koji će razlučiti o čem se radi.