Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


ekstrakcija zuba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Snezana

15.07.2002. 10:54

Postovani,

Prije 4 dana izvadili su mi ljevu sesticu. Korijeni su bili ispod druga dva okolna zuba, nije mogao izaci sav, a da mi ne otkace vilicu, pa vadjen je korijen po korijen uz puno truda i sile stomatologa, koji se u jedan momenat hteo otkazati i uputiti me kod kirurga, ali nakon sat i petnaesetak minuta uspeo je da ga izvadi. Prvi dan rana je ispunjena zink oksidom i neko sredstvo, antiseptik koje nisam upamtila. Zink oksid je izvadjen sljedeci dan, rana popunjena sa antiseptikom, nesto crno, za koje mi je receno da treba da stoji, a kako rana zarasta ono ce biti istisnuto sa mesta. Drugi dan mjesto je nateklo, malo se povisila temperatura, pa sam uzela Makropen tabl. (alergicna na penicilin). Sada otok gotovo da nema, ali osjecam bolove, koje prva dva dana nije bilo, pritisak u glavi, vilica mi trne, osjet ide nanize, pa osjecam kao da me nesto golica u grudima prilikom disanja. Dali da produzim sa terapijom, treba li da antiseptik stoji uopce, zasto osijecam trnci i buduci da trebam izvaditi i peticu sa te strane, koliko vremena trebam cekati izmedju dvije ekstrakcije?

Dr.sc. Silvana Jukić

26.07.2002. 14:34

Simptomi koje opisujete mogu biti vezani uz alergiju na lijek koji uzimate peroralno (golicanje u grudima) a moguće je da je prilikom vađenja zuba oštećen živac donje čeljusti. Preporučam da se što prije obratite svom stomatologu ili oralnom kirurgu da se utvrdi uzrok tim bolovima. Što se tiče vremena između dvije ekstrakcije - dok rana ne zaraste i simptomi poslije prethodnog vađenja ne smire.