Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


jabuka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

slobodan

13.09.2003. 02:00

postovani,
ovih dana bio sam kod zubara,koji mi je radio dosta stvari oko zuba i oko desnih,i na kraju mi je rekao da sem pranja zuba i masiranja desnih,bilo bi pozeljno posle nekog od obroka pojesti jabuku,zbog kiseline koju jabuka poseduje i koja je vazna koliko za desni toliko i za same zube.da li je ovo sto je on rekao OK? negde sam procitao da je i jabukovo sirce dobro za higijenu desnih i zuba,ako je dobro kako moze da se primenjuje?
unapred hvala

Dr.sc. Silvana Jukić

15.09.2003. 17:42

Iako je voce jako zdravo i treba ga jesti, danas se smatra da zube nakon jela treba obavezno prati. Nikako se ne smije smatrati da se jabukom zubi čiste i da nije potrebno iza toga oprati zube, što se nekad preporučavalo. Kiselina i šećeri iz jabuke ipak djeluju karijesogeno, što znači da stvaraju uvjete za nastanak karijesa. Ovo zadnje nemojte shvatiti da se jabuke ne preporučavaju u prehrani, no ipak oprez u smislu oralne higijene.