Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Kako ?????????


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mirna_1

15.04.2002. 19:43

Imam 12 godina i svaki put me zubarka opomene da ne perem dobro zube , molim vas nemoj te mi se smijati.
Ja tako perem zube da mi se četkca sva savi , neznam kako da drukčije perem zube , zato molim vas da mi pomognete.
Nesretnaa Mirna_1

Dr.sc. Silvana Jukić

20.04.2002. 12:27

Prvo moramo razrješiti pitanje četkice. Ona mora biti srednje tvrda (midium) do tvrda i nova, nikako starija od tri mjeseca. Idealno bi bilo da četkicu mijenjate jednom mjesečno.
Zube treba prati poslije svakog obroka -3x dnevno. Najvažnije pranje je ono uvečer, kada ne smije biti kraće od 3 min. Perite zube kružnim pokretima od zubnog mesa prema zubima, ne preskačući niti jeno područje - vanjske plohe zuba, grizne plohe zuba i unutarnje plohe zuba prema jeziku. Pri tome snaga kojom pritišćete četkicu mora biti dostatna da mehanički očisti zube ali ne presnažna da ne oštetite caklinu i zubno meso. Plohe između zuba čistite zubnom svilom jer one nisu dostupne četkici.
Da bi ste bili sigurni da ste sve plohe zuba oprali kako treba za početak možete nabaviti tabletice u ljekarni koje služe za prikazivanje naslaga. One se razmrve u ustima nakon pranja zuba i usta isperu. Mjesta koja ostanu jače obojana su mjesta koja nisu dobro oprana pa ponovite pranje s naglaskom na ta područja.