Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


kvrzica na donjoj vilici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

martinam1007

26.08.2019. 19:10

Postovani doktore,

Ima mjesec dana da sam stavila gornji damon aparatic i sad kroz 2 tjedna bi trebala staviti i donji, medutim u meduvremenu se upalio donji umnjak, na dodir boli i opipala sam na donjoj lijevoj vilici pomicnu kvrzicu koja je u pocetku na dodir bila bolna ali vise ne... ispod 6ice tocno na vilici. da lu se trebaj bojati? jeli tp mozda reakcija na aparatic? dali da stavim donji ili? dali je to nesto ozbiljno, sto mi je ciniti? hvala puno

Dean Cekić, dr. med. dent.

31.08.2019. 16:40

Poštovana,

mislim da bi svakako na situaciju trebali upozoriti svog ortodonta kod sljedeče posjete.
On će uz dodatnu dijagnostiku najbolje odrediti o ćemu se radi i koja je potrebna terapija.

mellyca5

20.05.2022. 08:10

Pozdrav!
Imam problem s donjom lijevom peticom. Tu je korijen izvadjen godinama prije. Krajem sijecnja se zub upalio, popila sam od tada 5 antibiotika, zub se kroz to vrijeme samo cistio, stavljen je lijek i zubar ga je odlucio trajno zatvoriti, da bih se 4 dana nakon toga probudila s oteklinom. Popila sam zadnja dva antibiotika, zub je otvoren, ne boli, ali imam na osjecaj i na dodir ispod njega kvrzicu. Ne boli, ali smeta. Jel moguce da je mozda previse napunjen, iako je punjenje bilo strojno? Voljela bih Vam poslati zadnju rentgensku sliku i Vase misljenje dal bi zub ipak trebao van. Kamo mogu poslati sliku, molim Vas kontakt? Hvala!

Dean Cekić, dr. med. dent.

29.05.2022. 22:45

Poštovana,

Kao što sam već odgovorio, potrebno je zub adekvatno napuniti i zatvoriti, a eventualne komplikacije liječiti sistemskom terapijom.
Enododntski zahvat je standardno jedno posijetan.