Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Zubobolja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jonnyst

14.10.2010. 22:55

Poštovani,

Prije 4-5 godina sam slomio gornju sesticu s desne strane, no problem je sto je zub s vanjske strane potpuno slomljen a korijen zuba je ostao. Zubarica mi je tada kako ona kaze 'umrtvila' zivac i nije mi stvarao probleme.
Sada mi je poceo stvarati probleme, osjecam bol i upaljeno mi je zubno meso sa unutarnje strane.
Sto mi je ciniti, da li je potrebna operacija i kakva je procedura oko svega toga ako je potrebna?

Hvala unaprijed na odgovoru

Dean Cekić, dr. med. dent.

15.10.2010. 11:15

Poštovani,

Trebalo bi zub slikati da se vidi postoji li mogučnost spašavanja istog.
Međutim po Vašem opisu čini mi se da je zub za vađenje.
Dakle posjetite stomatološku ordinaciju.

ines1006

21.03.2012. 18:45

Poštovani,

prije 3 mjeseca sam prvi put osjetila bol u zubu, nisam znala koji me točno boli i pošla sam u zubara gdje mi je on rekao da me boli gornja desna sedmica, gdje već imam plombu, i počeo je sa liječenjem, ali ta bol se i dalje nastavila, svaki put nakon što bi pojela nešto užasno bi me počeo bolit, ne bi me držala ta bol već svako 2-3 minute bi me zabolio, ko da me netko nožem probada, i opet sam pošla da bi mi on rekao da je to ''normalno'' i da će proć, nakon toga me bilo strah jest na tu stranu i slučajno mi je zalutala hrana na taj zub i opet me počeo bolit, da bi mi u ponedjeljak popravio i šesticu gdje je bio karijes, ali i danas me opet zabolio! ne znam više što bi moglo bit, lagano ludim... da ne spominjem pare koje mi je uzeo samo za jedan zub.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.04.2012. 12:00

Poštovana,

Potrebno je napraviti detaljan pregled i potrebnu dijagnostičku obradu kako bi se utvrdilo što Vas boli i zašto.
Pa akoo taj problem nemožete riješiti sa svojim liječnikom, preporučam Vam da potrežite drugo mišljenje.

Anazg11

29.07.2015. 20:35

Poštovani,
prije 4 dana mi je ispala plomba te me danas počeo jako boljeti zub. Bol je neizdrživa. Nalazim se na moru i nemam u blizini zubara. Postoji li neki nacin da ublažim bol do posjeta svojoj zubarici? Unaprijed zahvaljujem

Dean Cekić, dr. med. dent.

31.07.2015. 09:10

Poštovana,

Bol se smanjuje lijekovima protiv boli, standardno ibuprofenom.

m1110

06.04.2017. 22:00

Poštovani,
U 8.mj prosle god izvađen mi je živac iz gornje desne šestice, od tada se javlja redovita bol koja zna biti neizdrživa, stomatolog mi je promjenio barem 6-7 puta lijek, zadnji puta je stavio neki koji smiruje upalu i bol, tada je sve bilo ok, u međuvremenu mi je ispala plomba sa šestice na drugoj strani koju je popravio, posto mi se javila oštra bol kod zagriza na toj strani žvakala sam na suprotnoj sto je opet potaklo bol, stomatolog mi je stavio novi lijek no opet boli neizdrzivo. Zanima me je li normalno da je zub bas u tolikoj mjeri osjetljiv nakon stavljanja ispuna(lijeva šestica) i zašto zub toliko dugo boli iako je izvađen živac i više puta čišćeni kanali?

Dean Cekić, dr. med. dent.

23.05.2017. 12:35

Poštovana,
Oštra bol kod žvakanja kod postavljana ispuna, može biti simptom preosjetljivosti ili otvorene zubne pulpe, svakako svom stomatologu ukažite na problem.
Što se tiče zuba koji je više puta liječen, danas je standardno jednoposjetno liječenje zuba, tako da će u konačnici taj zub vjerovatno trebati izvaditi.
Opcija je da potražite drugo mišljenje kod specijalista endodoncije.

anonimna19

21.01.2021. 10:05

Poštovani,

Plombirana mi je gornja 6. odprilike prije 5 godina. Već oko godinu dana imam kao nekakav gnojni prišt iznad njega. Zub me već par dana boli na dodir, osjetim pulsiranje i kao nekakav svrab u zubu koji me jako iritira. Takodjem mi sva ta bol udara na cijelu stranu lica i uho. Kod zubara sam bila prije mjesec dana i taj zub mi je samo malo izbrusio i rekao kako mu se čini sve u redu, ali mene to i dalje boli.. Što sad raditi?

Dean Cekić, dr. med. dent.

24.01.2021. 19:30

Poštovana,

Sve što opisujete, odgovara nekrozi pulpe "odumiranju živca" na to zubu. Kod takve dijagnoze potrebno je napraviti endodontski zahvat ili liječenje zuba. Ponovno posjetite svog liječnika.

zagreb99

31.01.2021. 20:15

poštovani ,
u četvrtak sam bila kod zubara na kontroli i učila mi je karijes na sestrici gore desno, izbrusila je i rekla da je došao do korijena. nije mi htjela umrtviti zub, nego spasiti ako se može pa mi je stavila neki lijek na B ( nisam zapamtila kako se zove). rekla je da zub sljedeća dva dana mogu osjetiti, da je to normalno, ali ako će me boljet dovoljno da moram popit tabletu da joj hitno dođem. dan je protekao u redu, malo me boljelo ali mogla sam izdržat. u četvrtak navečer se bol pogoršala pa sam popila brufen 600 i umirilo mi je malo. petak ujutro me opet jaka bol probudila, otišla sam kod zubara i rekla mi je da je to normalno, da ona i dalje ne bi ništa dirala eventualno ako će me u subotu bolit da odem na hitnu. petak navečer sam popila dvije tablete brufena od 600(u razmaku od par sati) niti jedna nije djelovala. U subotu se bol značajno smanjila, nije me bolio cijeli zub nego samo prijelaz zuba na meso i meso iznad zuba. popodne sam primjetila da mi je cijela desna strana obraza naotekla i boli me na dodir. tako mi je i danas, cijelu nedjelju.
mene je sad strah šta bi to moglo biti. bojim se da nije gnoj( iako ne osjetim da mi se stvorio neki džepić s gnojem niti ista curi) možda je opet reakcija na taj lijek sto mi je stavila.
ne znam šta da radim pa Vas tražim drugo mišljenje. sutra popodne definitivno idem kod nje, ali sumnjam da će mi moc ista napravit kad mi je naoteklo.

Dean Cekić, dr. med. dent.

05.02.2021. 10:05

Poštovana,

Potrebno je da u ovoj situaciji posjetite stomatologa, ali mislim da ste to već napravili.

Anto9996

16.04.2022. 12:40

Dobar dan
Imam katastrofalno lose zube sve do jednog bi se trebalo izvaditi sve i jedan je pokvaren i pukao.
Imam 24g i nisam bio kod zubara od 14te godine.
Zanima me procedura kad bi sve povadio i ugradio iplatante protezu ili koje je vec rijesenje za moj slucaj.
Iz mnogo razloga nisam isao kod zubara i sad mislim da je prekasno ali volio bi se savjetovati s strucnom osobom,,odlucio sam to rijesiti jer nemogu vise ni pricati kako treba petljam jezikom,nesmijem se nasmijati odnosno otvoriti usta
Lp

Dean Cekić, dr. med. dent.

18.04.2022. 18:55

Poštovani,

procedura je jednostavna.
Trebate se naručiti na prvi pregled u neku od ustanova ili ordinacija po Vašem izboru.