Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


otecenost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Katarina

26.10.2002. 23:41

Postovani,
prije godinu dana izrastao mi je novi zub ali ne cijeli samo je povirio malo pa tako izgleda da mi jos nice ali nije.Problem je sto mi je nekoliko dana prije oteklo zubno meso oko tog zuba .Malo mi je izaslo vode ali zub je ponovo otecen ,boli me dok jedem tako da izbjegavam jesti.Molim vas da mi kazete sto bi to moglo biti i sto trebam poduzeti?Unaprijed hvala!

Dr.sc. Silvana Jukić

06.11.2002. 07:50

Ako zub nije izniknuo do kraja u jednoj godini vjerojatno se radi o retiniranom zubu tj. zubu koji zbog nekog razloga ne može iznići. Upala koja se javlja oko zuba posljadica je zadržavanja hrane na mjestu između nepotpuno izniknutog zuba i zubnog mesa. Trebate pregled oralnog kirurga koji će procijeniti mogućnost potpunog nicanja i ako za njega nema mjesta izvaditi taj zub. Na taj način će te riješiti i upalu zubnog mesa koja je često neugodna i jako bolna a ako se ne ukloni uzrok može se češće ponavljati.